В новините
 
24.08.2006 08:36   Новината е видяна 3616 пъти
За четвърти път Приморско домакин на фолклорен фестивал
Ръководството на Община Приморско се срещна днес с ръководителите на фолклорни състави, участници в Четвъртото издание на Международния фолклорен фестивал „Приморско 2006”.

Три от фолклорните състави – участници в четвъртото издание на международния фолклорен фестивал пристигнаха по личната покана на ръководството на Община Приморско. Това са състави - представители на градове и общини в Словакия – Бановце над Бебравоу, Полша – Черни Дунаец и Русия – Курск, с които Община Приморско има подписани договори за сътрудничество. Заедно с фолклорните състави на посещение в Приморско са и представители на съответните общински администрации, общински съветници.

Тази сутрин край Лятната естрада в Приморско участниците във фестивала засадиха дръвчета в присъствие на представители на Община Приморско.
Четвъртият международен фолклорен фестивал в рамките на Международната лятна академия официално се открива също днес.
Основен организатор на престижната фолклорна проява е Ф”Еврогрейд” – София със съдействието на Община Приморско.
Фестивалът ще продължи до 28 – ми август включително.
Участие в него ще вземат 16 фолклорни състави от общо 10 страни, сред които България, Русия, Турция, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Италия, Сърбия, Израел....
Четвъртият международен фолклорен фестивал стартира в четвъртък с дефиле на участниците по централната улица на Приморско от 19,15 часа.
От 20 часа на лятната естрада в черноморския град ще се състои и официалното откриване на Фолклорния фестивал. Всеки един от участниците ще представи традициите и обичаите на своята страна със 7 – минутно изпълнение.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |