В новините
 
24.08.2006 11:35   Новината е видяна 3142 пъти
“Руски чадър” за петролопровода Бургас – Александруполис
Президентът на Русия Владимир Путин носи план за петролопровода Бургас – Александруполис, пише днес гръцкият вестник ”Катимерини”. Визитата на Путин в Атина се свързва с положителни развития около проекта.
Русия вече предложи на Гърция и България проект за междудържавно споразумение за реализиране на проекта. Наред с това руската страна изглежда, за първи път, ще гарантира количества петрол, които да се транспортират през петролопровода. Това от своя страна ще осигури функционирането на съоръжението. Руската гаранция е необходима за привличането на чуждестранни инвеститори, които да финансират изграждането на Бургас – Александруполис. В течение е и американската страна. Според информацията американската фирма “Шеврон” провявя интерес към проекта. От многото срещи след подписването на меморандума за сътрудничество между Гърция, България и Русия на 12 април 2005 г. става ясно, че и руските петролни компании продължават да се интересуват от петролопровода. През последните шест месеца имаше няколко срещи между трите страни на различни равнища.
В средата на март в Атина пристигна руска делегация, която включваше представители на три руски компании ТКБП, “Риснефт” и “Газпром”. Последваха и други срещи с гръцката и българската страна. Определяща изглежда е била срещата, която е имал директорът на ТКБП с представители на гръцкото правителство на 8 август в Атина. Два дни след това е било решено за посещението на Путин в Гърция, отбелязва изданието.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |