В новините
 
24.08.2006 14:48   Новината е видяна 4021 пъти
Разработват проекти за усвояване на европейските фондове в Приморско
Да бъде разработени общ културен проект и да се засили съвместната дейност по съвместни икономически проекти за усвояване на средствата по европейските инвестиционни фондове и програми. Около това становище се обединиха по време на съвместна работна среща представителите на Община Приморско, Бановце над Бебравоу – Словакия, Чарни Дунаец - Полша и град Курск, Русия. Официалните делегации от Словакия, Полша и Русия пристигнаха късно снощи, 23 – ти август на посещение в Община Приморско. Те са представители на градовете и общини от своите държави с които Община Приморско има към момента подписани договори за сътрудничество. Днес, 24 – ти август те се срещнаха с ръководството на Община Приморско в лицето на кмета на общината инж. Димитър Димитров, зам. кмета г-жа Маргарита Серафимова, председателя на Общинския съвет – Приморско Атанас Петров, общински съветници, кметове на основните населени места в Община Приморско.
По време на срещата бе отчетено добро изпълнение до момента в заложените договори за съвместно сътрудничество между побратимените градове. Бе акцентирано и върху това да се засили сътрудничеството в икономическата сфера с оглед предстоящото приемане на РБългария в ЕС след 1 – ви януари 2007 година.
Словашката делегация от Бановце над Бебравоу бе водена от кмета на Бановце г-н Ян Турчан. От руска страна присъстваха г-жа Любов Харина – Началник управление „Култура” при администрацията на град Курск, Русия и ръководител на официалната руска делегация, Владимир Шор и Наталия Зайцева – членове на делегацията. Представител на Чарни Дунаец, Полша по време на официалната среща бе г-н Станислав Буковски.
Припомням, че три от фолклорните състави – участници в четвъртото издание на международния фолклорен фестивал „Приморско 2006”, който се открива тази вечер, 24 – ти август на лятната естрада в град Приморско пристигнаха по личната покана на ръководството на Община Приморско. Това са съставите „Дриеновец” – Словакия, „Огонки надежды” и Ансамбъл „Горница” от град Курск, Русия и ансамбъл „Ватра” от Чарни Дунаец, Полша. Те са представители на градове и общини в Словакия – Бановце над Бебравоу, Полша – Черни Дунаец и Русия – Курск, с които Община Приморско има подписани договори за сътрудничество. Заедно с фолклорните състави на посещение в Приморско пристигат и представители на съответните общински администрации, общински съветници.
Час преди официалната среща днес с представителите на общинските администрации кметът на Община Приморско се срещна с ръководителите на фолклорни състави – участници в четвъртото издание на Международния фолклорен фестивал „Приморско 2006”. Фестивалът се открива тази вечер от 20 часа на Лятната естрада в град Приморско. Организатор на престижната фолклорна проява която ще продължи до 28 – ми август включително е Ф”Еврогрейд” – София със съдействието на Община Приморско. Участие във фестивала вземат 16 фолклорни състави от общо 10 страни, сред които България, Русия, Турция, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Италия, Сърбия, Израел....





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |