В новините
 
24.08.2006 21:37   Новината е видяна 3368 пъти
Чернокожа британка се оплака от расизъм по Черноморието
Британският информационен сайт www.blackbritain.co.uk помества на репортаж за инцидент с чернокожата британска гражданка Айша Бингам, която е била обиждана на расистка основа по време на почивката си в България.
След инцидента в ресторант на Черноморието, когато към нея на английски езика били отправени гневни обиди заради цвета на кожата й, Бингам се е обърнала за помощ към посолството на Великобритания в София. Цитира се говорителят на посолството Гарет Робъртс, който казва, че дипломатическото представителство не може да направи много в такива случаи, най-вече защото случаи като този не се срещат често. Сайтът се обръща за мнение и към депутата от Европейския парламент баронеса Сара Лъдфорд. Баронеса Лъдфорд, която се занимава с човешките права, заявява, че за този инцидент трябва да се поиска обяснение от страна на българското правителство. “Британското посолство чрез британското външно и вътрешно министерство би трябвало да съобщят за инцидента на Европейската комисия, така че наистина да бъде направено нещо по въпроса”, казва тя. Според нея “независимо че България е приела необходимото законодателство (в областта на борбата с расизма)…, ние трябва да видим какво реално се случва”. “За ромите в България се говори по най-отвратителния и дискриминационен начин“, смята депутатът от Европарламента баронеса Лъдфорд.







Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |