В новините
 
25.08.2006 10:29   Новината е видяна 3221 пъти
Гърция, България и Русия- близо до уреждане на въпросителните около Бургас – Александруполис
Гърция, България и Русия са близо до уреждане на въпросителните около петролопровода Бургас – Александруполис, пише днес гръцкият вестник ”Катимерини”. Според информацията трите страна са много близо до уточняване на проблемите, възникнали след подписването на меморандума за сътрудничество в реализирането на проекта на 12 април 2005 г. На среща около година по-късно – през юли 2006 г., България и Гърция разрешиха някои от висящите въпроси.
Основният проблем, отбелязва изданието, засяга процентното участие на трите държави в компанията, която ще изгради и експлоатира съоръжението. За почти сигурно се смята, че делът на руската страна ще е над 51%.
“Катимерини” пише, че срещата между премиера Костас Караманлис и президентите на България и Русия Георги Първанов и Владимир Путин вече се подготвя. От Москва официално са потвърдили, че на 4 септември Путин пристига в Атина, където ще се срещне с българския президент и премиера на Гърция.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |