В новините
 
25.08.2006 15:16   Новината е видяна 3260 пъти
Чакъров отказа да намали природен парк ”Странджа”
Занапред не се предвижда намаляване на площта на природен парк "Странджа". Това каза министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров в отговор на депутатско питане за промяна в площта на защитената територия Природен парк "Странджа".
Точно това поискаха собствениците на земи в Иракли преди седмица. Министърът посочи, че от 1995 г. площта на защитената територия е 116 136,2 хектара, а през 2001 г. със заповед от 18 януари площта е намалена с 0,06%. След получени сигнали от МОСВ са предприети всички възможни действия и мерки за спиране на строителство в парка, каза Чакъров. Той припомни, че от 4 август т. г. има заповед, с която за една година се ограничават редица дейности, включително строителство в местността "Иракли". С негова заповед започна създаването на междуведомствена група от представители на министерства, на местната власт и на областните управи. Тя ще заседава най-малко веднъж месечно и ще обсъжда всички инвестиционни намерения във бъдещите защитени зони, каза министър Чакъров. Като основна цел в работата на групата той определи своевременното разглеждане и прецизиране на всички казуси и определянето на единни критерии и съгласувателни процедури за всички инвестиционни намерения.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |