В новините
 
25.08.2006 17:16   Новината е видяна 3886 пъти
Микс- концерт на финала на „Музите”
На 26 август от 19.30 часа на площада в гр.Царево ще започне официалната церемония по закриването на Първия младежки фестивал на изкуствата „Музите” -Царево 2006 г.
Фестивалът ще бъде закрит с ІV Микс -концерт на участниците.
По-късно във вилното селище на с.Лозенец ще се организират карнавал, Нептунова вечер и дискотека за участниците.

Гости на официалното закриване на форума ще бъдат кметът на Община Царево инж. Петко Арнаудов, общински съветници, кметове и кметски наместници. Специален гост ще бъде и кметицата на Бобовдол. Фестивалът се организира от сдружение за артистични дейности в страната и чужбина “Темп арт” със седалище Враца и се провежда в дните от 21 до 26 август. Артистичен директор е Георги Врабчев.Сдружението е организатор на Международен младежки театрален фестивал “Време” – Враца, през 2007 г. ще направи 12-ото си издание.Фестивалната седмица в Царево тази година се организира за първи път с идеята културният форум да се провежда всяко лято и да се превърне в естествен продължител на Празниците на литературата и изкуствата за деца и юноши. На следващото издание на фестивала ще бъдат поканени повече участници от чужбина.
След официалното откриване утре ще бъде представен заключителният ІV микс – концерт на фестивала. Ще участват Танцов състав “Иглика” и Детска фолклорна формация “Нестинарче” при читалище “Г. Кондолов” – Царево , гостуващ състав от Чехия, театрална група “Темп” – Враца, театрална студия “Камбана” – София , Танцово студио “Уинд спейс” и естраден дует от Пловдив . Брейкгрупи от Самоков и Пловдив ще представят за първи път пред публика съвместно изпълнение. Творческото решение е продукт на фестивала.
На концерта утре ще бъдат обявени и резултатите от фестивалния конкурс за изработване на морско бижу и голямата награда на бижутерийната фирма “Велмар”. Сред участниците в концерта са и “Виваданс”- Гоце Делчев, “Младежки приятели “- Пазарджик, фолклорен ансамбъл “Накит” от Бобовдол. Концертът ще продължи близо час и половина. Вечерта ще завърши с карнавал, Нептунова вечер и дискотека във ваканционно селище “Лозенец”, където са настанени участниците във фестивала.
Участниците във фестивала са над 360 , на възраст между 13 и 30 г. - вокални изпълнители, инструментални групи и състави, танцови формации, театрални школи и трупи, млади художници и скулптури. Ще бъдат представени 6 изкуства .





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |