В новините
 
25.08.2006 22:31   Новината е видяна 3468 пъти
Фекалии потекоха по плажа на Равда
Фекални води потекоха по северния плаж на Равда, оплакаха се летовници. Нечистотиите започнали да извират миналата седмица от шахта, която е недалече от пясъчната ивица, преминавали през плажа и се изливали директно в морето. В началото пробивът бил незабележим, но от няколко дни течало като бурна река, придружена с непоносима миризма.
Кметът на Равда Любомир Даменлиев заяви, че това е най-неприятното нещо, което се случва в мандата му. "Проблемът се появи преди около 20 дни, но в момента положението е извън контрол. Алармирал съм всички възможни инстанции, защото така започваме да губим туристи", каза той.
Даменлиев хвърли вината върху засиленото строителство на нови хотели, което не било съобразено с инфраструктурата на селото. "Фекалната канализация не е разчетена за толкова абонати и просто не може да поеме отпадните им води", обясни кметът.
В същото време ремонт не може да се прави в пиковия момент на сезона. "Не е възможно да затворим фекалната канализация, за да подменяме тръбите, защото цялото село ще затъне в нечистотии", каза Даменлиев. От ВиК - Бургас, обявиха, че са запознати с проблема и след края на лятото започват поетапна смяна на канализацията в Равда.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |