В новините
 
27.08.2006 16:50   Новината е видяна 3396 пъти
Интернет-пират е осъден на 6 години затвор и 4.1 милиона долара глоба
На 25 август Дани Ферер от Лейкланд, Флорида, бе осъден на 6 години затвор и глоба от 4.1 милиона долара. Присъдата му е за разпространяване на пиратски материали, с което е нарушил авторските права на много компании и е нанесъл щети за над милиони долари.
Дани Ферер е разпространявал нелегални копия на продукти на Adobe Systems, Autodesk, Macromedia и още доста други водещи компании чрез сайта си BuysUSA.com. От там потребителите са можели да си поръчат желания от тях софтуер и срещу заплащане го получавали по пощата.

За потребителите всичко изглеждало в реда на нещата - софтуерът изглеждал напълно легален, идвал с кутия, документация и всичко, което може да очакват. Разбира се цената била доста по-атрактивна и за това много хора се излъгали.

Според разследването на ФБР и други специализирани служби става дума за стотици хиляди продажби. Като доказателство за облагодетелстването на Ферер може да служи факта, че през последните години си е купил самолет, Ламборджини, Хамър и още няколко скъпи автомобила.

Преди съдията Т.С. Елис да произнесе присъдата, Ферер е споделил, че всичко е започнало с желанието му да събере пари за лечението на съпругата си, но в един момент бизнесът потръгнал и той не спрял.
Според специалисти това е едно от най-тежките наказания за пиратство в САЩ. Те коментират, че трябва да има все повече осъдени като Ферер - хора, които вадят големи пари от продажба на нелицензиран материал, а не да се следят и гонят дребните Интернет престъпления.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |