В новините
 
28.08.2006 08:37   Новината е видяна 5035 пъти
Тракийското дружество отбелязва Илинденско – Преображенското въстание в Ясна поляна
Тържествено чевстване на 103-тата годишнина от Илинденско – Преображенското въстание ще се проведе на 3 септември в приморското село Ясна поляна.
Организатор на проявата е Регионалният съвет на тракийските дружества в Бургаски регион, Кметството на село Ясна поляна и Тракийското дружество в село Ясна поляна.
Паралелно с годишнината от въстанието ще бъде отбелязана и 103 – та годишнина от смъртта на Паскал Иванов – виден деец на Преображенското въстание.
Приморското село Алан Кайряк се превръща във временен подслон за тракийските бежанци по време на въстанието, сочат архивите.

Програмата на чевстването ще стартира в 10 часа в неделя с поклонение и поднасяне на цветя пред паметната плоча на Стамо Грудов.
Грудов е Началник на пограничния пункт в село Алан Кайряк /днешно Ясна поляна/ по време на избухване на въстанието.
Половин час по – късно, от 10,30 часа в неделя венци ще бъдат поднесени и пред паметната плоча на Паскал Иванов – виден деец на Преображенското въстание.
Жителите и гостите на село Ясна поляна ще се съберат пред паметната плоча на видния революционер за да отдадат почит на делото му.
В 11 часа в неделя, 3 – ти септември ще бъде дадено и началото на концертната програма с участието на видни странджански и тракийски изпълнители.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |