В новините
 
29.08.2006 15:36   Новината е видяна 3242 пъти
Областният управител с две предложения за състав на РИК
След завършилите с неуспех политически консултации за формиране на РИК Бургас, областният управител Любомир Пантелеев проведе днес нов кръг преговори поотделно с всяка една от парламентарно представените партии и коалиции.
Въз основа на коефициентите за норма на представителство, базирани на числеността на парламентарните групи в НС и преобладаващото мнение на местните политическите сили, областният управител ще представи пред ЦИК две предложения за състав на РИК.
В първия вариант Коалиция за България получава 6 места от 17- членната комисия, НДСВ – 4, ДПС – 3, ДСБ – 1, ОДС – 1, БНС – 1, Атака – 1. Третото място в този вариант е предоставено на ДПС, тъй като числеността на парламентарната група на движението им отрежда 2,4 мандата, а за ДСБ и ОДС съответно по 1,2 мандата. Председателят на РИК е от КБ, съгласно договореностите, зам. председателят е за БНС, а секретарят за НДСВ.
Във втория вариант КБ получава 6 мандата, НДСВ – 4, ДПС – 2, ОДС – 1, ДСБ – 1, БНС – 1, Атака – 1. Последният член на комисията е гражданска квота. Той ще бъде посочен от областния управител както предложиха на консултациите участници в преговорите. Председателят е за КБ, зам. председател за БНС, а секретар за ДПС.
Зам. председателското място и в двата случая е предоставено на БНС, тъй като на допълнителните консултации четири от седемте политически сили са предложили мястото да се даде на тях.
За председател на Районната избирателна комисия е определен адвокат Евгени Мосинов.
Окончателният състав на РИК ще бъде оформен с решение на ЦИК като се вземе предвид и баланса в националното представителство на парламентарните сили.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |