В новините
 
01.09.2006 10:37   Новината е видяна 4672 пъти
Несебър домакин на петия Международен фестивал на меда
За пети пореден път Несебър става домакин на Международния фестивал на меда,чието поредно издание ще се проведе мотото: ”До всеки дом-бълга рски мед”.

Фестивалът,чието официално откриване ще бъде от 13 ч.на 4 септември на пл.”Месамбрия”, се осъществява в резултат на съвместните усилия на Национална браншова организация “Български пчеларски съюз” и Община Несебър.

В рамките на фестивалните дни ще се състоят дискусии в две основни на соки: “Проблемни паразитни заболявания на пчелните семейства” с модера тор професор Зоран Станимирович-експерт по пчелна патология от факулте та по ветеринарна медицина на Белградския държавен университет-Сърбия ,и “Маркетинг на мед и пчелни продукти” с модератор-лектор от САЩ ,кои то произтичат от основната тема на фестивала “Световното пчеларство-със тояние и проблеми”.На тема”Реализация на продуктите на вътрешния пазар -реалности и перспективи” ще говори Румен Милев-председател на Асоциа цията на преработвателите и износителите на мед у нас,а Кристина Матес ку-Румъния ще изнесе лекция за някои особености на апитерапията.
В съпътстващата програма на фестивала заедно с изложението /което се открива още на 2 септември/ на пчелни продукти е включена дегустация на мед и медени напитки.Ще бъде отличен най-атрактивния фестивален щанд и по станала вече традиция на гала-вечерта ще бъде връчена и преходната корона на Царицата на меда.Кирил Киров-носител на званието “Премиер на пчеларите” и обявен за “Цар на пчеларите” от пчеларския съюз на Вели ко Търново ще представи третата си книга “Несебър-столица на меда”.
Това което прави фестивала на меда различен от досегашните му прове ждания е масираното присъствие на участници от Световната пчеларска ор ганизация “Апимондия”,чиито ръководен орган заседава в София на 1 и 2 септември.

Организаторите са подготвили изненади и за публиката в старинния град, който във времето 2.09-10.09.2005 ще се превърне в своеобразна междуна родна столица на меда.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |