В новините
 
06.09.2006 19:47   Новината е видяна 3943 пъти
В началото на 2007 г. стартира разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг
Разширението с още две платна на пътя Бургас – Слънчев бряг може да започне още през януари 2007 г. Това стана ясно на провела се вчера /05.09.2006 г./. среща в столицата, относно възможността за разширение на пътя в участъка Сарафово – КПП – Кошарица. Срещата бе инициирана от изпълнителния директор на Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” инж. Веселин Георгиев. Освен специалисти от ведомството, в срещата участваха директорът на Областно пътно управление – Бургас - инж. Недьо Плачков, кметовете на Несебър и Поморие Николай Трифонов и Петър Златанов, главният архитект на община Несебър Валентин Димов и проектантите на общия устройствен план на поморийска община.
Дискутирани и обсъдени бяха възможни трасета и предприемане на необходими действия, с оглед стартиране на належащото разширение на пътя. В тази връзка на предстоящо заседание на ОбС – Несебър, насрочено за 14 септември, кметът Николай Трифонов ще внесе докладна записка по повод предприемане на действия във връзка с реализация на поети ангажименти от страна на община Несебър за осигуряване на необходимото трасе. На територията на несебърска община разширение ще се осъществи от КПП – Кошарица до с.Ахелой.
Резултатите от направените предварителни проучвания от арх. Валентин Димов и общински експерти от „Кадастър и регулация” на собствеността на имоти и терени в близост до съществуващото пътно платно показват, че има достатъчно площи в сервитута на съществуващото трасе и няма да бъдат засегнати частни интереси. Ако това се наложи, ще бъде в незначителни размери, като финансовото обезпечаване на евентуални отчуждителни процедури са ангажимент на държавата. Проблемни остават премостването на р.Хаджийска и завоя при влизане в Несебър /преди светофара/. Въпросът обаче търпи техническо разрешение.
С оглед започване изграждането на допълнителни две платна в началото на 2007 г., предстои да стартира процедура за инженерингова поръчка.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |