В новините
 
07.09.2006 23:16   Новината е видяна 3688 пъти
Още трима прокурори разследвани
Срещу още трима прокурори са заведени досъдебни производства за престъпления по служба, съобщиха вчера от прокуратурата. Списъкът се води от заместник-районния прокурор на Софийска районна прокуратура Петър Чалъмов. За него има данни, че е изземал неправомерно дела за икономически престъпления, разпределял ги на определени хора, след което част от тях били прекратявани.
Досъдебни производства са заведени и срещу двама варненски прокурори още през юни. Разследването срещу Карен Бейлерян и Тони Томов е за това, че като прокурори в Окръжна прокуратура ­ Варна са опитали да прекратят наказателно производство. Освен това обвинителите пробвали да принудят адвокат от морската столица да даде неверни обяснения по проверка на Военно-окръжна прокуратура в града.
Тримата обвинители са поредните прокурори, уличени в престъпления по служба. С това броят им става 6. Както "Монитор" писа, преди дни започна разследване срещу бившата районна прокурорка на Лом, която е забавила 1422 дела и прокурорски преписки и е "забравила" да изпълни 26 влезли в сила присъди. Досъдебно производство беше заведено и срещу прокурора от Софийска районна прокуратура Станислав Гюров за това, че е прикрил трафикант на 215 000 долара. Преди това започна разследване и срещу зам.-окръжния обвинител на Русе Венелин Тодоров, който също е бавил дела и е свързан със скандалния местен бизнесмен Илиян Пенев ­ Мацола, известен като човек на СИК. Очаква се следващият в списъка на разследваните прокурори да е районният обвинител на Кнежа.
Производствата срещу прокурори са в резултат от проверката на дейността на структурите на обвинението през последните 5 години, наредена от главния прокурор Борис Велчев.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |