В новините
 
09.09.2006 18:57   Новината е видяна 3358 пъти
Почетен знак и кехлибарен мед за кмета Трифонов
Носителят на титлата „Цар на пчелите” и „Премиер на пчеларите - 2005” Кирил Киров, който е инициатор и организатор на провеждащия се за пети пореден път в Несебър Международния фестивал на меда, заедно с производители от юбилейното издание, гостуваха днес на кмета Николай Трифонов.
В знак на благодарност за изключителен принос в реализацията и провеждането на медния фест участниците в проявата удостоиха с почетен знак градоначалника. Към даровете добавиха и гърненце с кехлибарен мед със сушени плодове и ядки, и бутилка елитен коняк.
Традиционният фест стартира на 2 септември и наред с гостуващите 42 участници, събра близо 400 пчелари от страната и чужбина. Форумът премина под мотото „До всеки дом – български мед”. Новото тази година бе участието на гости от Международната пчеларска организация „Апимондия”. Част от лекторите се включиха в дискусии, чийто основни акценти бяха насочени към проблемите на световното пчеларство. Сред гостите на фестивала бе и Фред Фулъм – американски пчелар, който сподели, че харесва българския мед, особено челния, който е богат на минерали и притежава най-лечебните свойства.
Медният фест в Несебър се превърна в малък университет, споделят посветените в тайните на медопроизводството. По време на уникалния фест, производители на лечебния продукт обменят опит. Те оценяват високо форума и се радват на все по-засилен интерес към пчеларството от младите. Това потвърди Таня Димова, пчелар от еленския балкан. Тя е участвала във всички издания на феста, но за първи път вижда толкова много млади производители. С всяка изминала година се увеличава броят на изложителите, които подобряват разнообразието и качеството на предлаганата продукция.
Именно в Несебър ние правим най-голямата реклама на марката „български мед”, казват пчеларите и са убедени, че веднъж чужденците закупили и вкусили от неговите качества, ще търсят такъв и в собствената си страна. Все повече туристи проявяват интерес към фестивала, който превръща Несебър в столица на меда, сподели Киров.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |