В новините
 
12.09.2006 07:25   Новината е видяна 3575 пъти
Помощи за социално слаби първокласници в община Приморско
22 молби за отпускане на еднократна помощ за първокласници са били подадени през месец август в Службата за социално подпомагане към Община Приморско, съобщи директорката и Радостина Прокопова.
Първолаците ще получат комплект – яке, тениска, екип полар и спортни обувки. Пакетът е на обща стойност 80 лв, а стоките в него са изработени от инвалиди. За първа година социалнослабите родители ще получат подпомагането за първолаци в натура вместо в паричен еквивалент. До сега те получаваха пари на ръка с които закупуваха впоследствие дрехи и помагала за своите деца. Според социални работници, новата система за подпомагане ще позволи отпусканите средства действително да се използват за децата и така до минимум да бъде снижен броят на некоректните родители.
Приемането на молби за отпускане на помощи на пърловаци ще продължи до края на септември. Подалите молбите си през месец август, които бъдат одобрени за помощта ще я получат през месец септември, подалите молби през септември ще се сдобият със социалните пакети през месец октомври, уточниха от Службата за социално подпомагане.
За да бъде отпусната подобна еднократна социална помощ родителите на първолаците трябва да подадат молба в Службата за социално подпомагане. Допълнително те трябва да представят бележка от учебно заведение, че децата им са записани в първи клас, както и справка декларация за доходите им за 12 месеца назад. Изискването за да бъде отпусната помощта е, средният доход на член от семейството в рамките на година назад да не надвишава 200 лева.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |