В новините
 
13.09.2006 12:55   Новината е видяна 3451 пъти
Горят фалшиви химикалки в пещ в “Лукойл – Нефтохим” АД
Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас ще следят процеса на изгаряне на фалшиви химикалки в пещ в “Лукойл – Нефтохим” АД в четвъртък. Пещта има монтирано устройство за непрекъснато измерване на вредните емисии. РИОСВ ще следи емитирането на вредни вещества и чрез автоматичните системи “Опсис” в Камено и АИС “Долно Езерово”. Не се очаква повишение на вредните емисии във въздуха над нормата, предвид капацитета на съоръжението и контрола върху процеса на изгаряне.
Химикалките са китайски с фалшива марка “BIC”, 12 тона, иззети при внос на Пристанище – Варна. Според съдебното решение партидата трябва да бъде унищожена. По препоръка на Министерството на околната среда и водите това трябва да стане в пещта на “Лукойл – Нефтохим” АД, която е подходяща за изгаряне на твърди и течни нефтени и биологични отпадъци.
Пещта функционира редовно и се използва за изгаряне на нефтени утайки от производството на комбината и утайки от Пречиствателната станция за отпадъчни води – гр. Бургас.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |