В новините
 
13.09.2006 13:04   Новината е видяна 3970 пъти
128 първокласника тръгват на училище в община Созопол
128 първокласници, с 16 повече спрямо миналата година, ще прекрачат училищния праг на 15 септември в община Созопол. Общият брой на учениците също се е увеличил и от 1010 възпитаниците са вече 1057, съобщиха от отдел “Образование” в общинската администрация.
Общо 311 ученици са се записали в созополското училище “Св. св. Кирил и Методий” тази година. 36 са малчуганите в първи клас, разпределени в два класа. Точно в 9 часа ще започнат тържествата за откриване на новата учебна година във всичките 8 школа на територията на общината. Кметът Веска Караманова ще приветства созополските възпитаници, заместникът й Костадин Мархолев ще бъде на откриването в Равна гора, а секретарят Константин Палазов ще е гост на тържеството в Зидарово. Останалите школа ще бъдат уважени от началниците на дирекции в общинската администрация.
Обновени и приветливи училища ще посрещнат децата тази година, след извършените през летните месеци ремонти. Те са за общо 100 000 лева, заделени в общинския бюджет.
Цялостна подмяна на старата дървена дограма с алуминиева и вътрешно боядисване на класните стаи включва промяната за ОУ “Отец Паисий” в село Равна гора. Училище “Христо Смирненски” в село Атия от тази година пък ще е с нов покрив. Парна инсталация и радиатори, вместо печки на дърва имат вече учениците от ОУ “Христо Ботев” в Черноморец. Ремонтни дейности обновиха и останалите училища и детски градини на територията на община Созопол.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |