В новините
 
20.09.2006 06:54   Новината е видяна 5027 пъти
”Хрисома” е собственик на сградата-убиец
26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова - на 24 г., са двете жертви от срутването на сградата на ул. "Алабин" в София, научи БТА от разследващите инцидента. Трагедията стана около 18 часа снощи.
Един от собствениците на рухналата сградa е фирмата "Хрисома", която е известна с притежанието на няколко обекта в центъра на София като кафене "Лаваца" на бул. "Витоша", магазините в ЦУМ "Хрисома" и др. Собственичката Мая Кирчева е член на фондация "Бъдеще за България". Кирчева, заедно с адвоката си, е разпитана още снощи в полицията. Напълно незаконно и без никакво разрешение са извършвани ремонтните работи там, съобщиха още днес от районното кметство. Райнонният архитект потвърди също, че не е давал разрешение за ремонт. Вече се знае фирмата, извършвала ремонта, но името й се пази в тайна заради следствените действия. Архивът на район “Средец” е запечатан, съобщи зам.-кметът по сигурността Цветан Цветанов. Установено, че две трети от сградата са частна собственост. Една трета е била на БКС – Средец, но преди 4 г. сградата е приватизирана. Според директора на Гражданска защита отговорност за състоянието на сградите се носи от собствениците, а собственикът на срутилата се сградата е фирмата „Хрисома". Днес „Главбулгарстрой" започва премахването на останалите части на сградата, а действията ще се ръководят от общината. Близките улици до инцидента ще бъдат затворени. Токът е спрян, а фирмите, чиито офиси се намират там, не работят. Води се следствие.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |