В новините
 
22.09.2006 14:37   Новината е видяна 3478 пъти
Проливни дъждове идват към Северна и Южна България
Бургас, Пазарджик, Добрич, Пловдив, Разград, Русе и Велико Търново са застрашени от проливни дъждове от над 30 литра на кв.м в следващите 48 часа.

За това предупреждават министрествата на екологията и бедствията и авариите, позовавайки се на прогнозите на Националният Институт по Метереология и Хидрология (НИМХ)са.

В предупрежденията се акцентира, че е необходимо да се вземат мерки за осигуряване на нормалното функциониране на отводнителната инфраструктура в селищата на областите

По разпореждане на министър Джевдет Чакъров предупредителни писма са били изпратени до до областните управители на седемте области и до кметовете на общините в регионите на Бургас, Пазарджик, Калиакра, Пловдив, Разград, Русе, Шабла, Свищов, Варна и Велико Търново.

Според прогнозите на НИМХ се очаква повишение на реките в Северна България, като значително покачване през нощта на 22 срещу 23 септември ще имат водосборите в средната част на реките Осъм, Вит и Янтра, както и северните притоци на Марица и Арда.
Излизане на реки от коритата и на преливане на язовирите обаче не се очаква.

Проблеми могат да създадат отводнителните инфраструктури в селищата и затова е необходимо да се вземат мерки с цел валежите да не доведат до неблагоприятни последици в населените места в посочените региони, алармират от двете министерства.

Анализът е изпратен също и до дежурните в „Гражданска защита".





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |