В новините
 
26.09.2006 19:56   Новината е видяна 3186 пъти
ЕК: България е готова за ЕС от 2007, но не 100%
Настоящият доклад представя оценката на Комисията за напредъка на двете страни от май 2006 г. до сега. Той потвърждава, че България и Румъния са осъществили напредък в подготовката си за членство и имат готовност да приложат принципите и законодателството на ЕС от 1 януари 2007 г.
Това заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурао Барозу пред Европейския парламент, където той и комисарят по разширяването Оли Рен представиха изводите от мониторинговия доклад на ЕК за България Румъния. Двете държави ще продължат да бъдат наблюдавани стриктно и след като влязат, с възможността от “предпазни клаузи” в някои сфери. За двете страни се въвежда нова безпрецедентна система за наблюдение и отчети на всеки шест месеца в области, като организирана престъпност и корупцията, сигурността на храните и бъдещото използване на фондовете от ЕС. От София се очакват спешни мерки за преодоляване на корупцията, организираната престъпност и прането на пари. Възможността за замразяването на земеделски и структурни фондове, насочени към най-бедните райони от ЕС също са възможни, ако използването не еврофондовете не задоволява. България не е 100% готова за ЕС - трябват още усилия в реформите в съдебната система, борбата с корупцията, прането на пари и строга финансова дисциплина, заяви представителят на ЕК у нас Димитрис Куркулас, цитиран от БГНЕС.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |