В новините
 
26.09.2006 20:04   Новината е видяна 3682 пъти
23 училища ще събират разделно боклука
23 бургаски училища ще събират разделно отпадъци в продължение на месец. Кампанията, организирана от Фондация “Зеленият Бургас“ и общината, започва днес и ще продължи до края на октомври.
Инициативата се осъществява със съдействието на организациите "Екопак България", "Репак" и "Екобулпак", които предоставят на училищата цветни контейнери и образователни материали. Кампанията се организира в рамките на съвместен проект "Партньори за чиста градска среда", финансиран от Фондация "ЕкоОбщност" и е част и от програмата на Седмица на Екологията на Община Бургас. В рамките на един месец учениците ще участват в тематични уроци и дискусии и ще събират разделно отпадъците си. Акцент на кампанията е детски празник, на който с много песни, игри и занимателни въпроси ще се покаже на подрастващите ползата от разделното събиране на отпадъците. Кампанията е първа стъпка към въвеждането на система за разделно събиране на отпадъци от домакинствата в Бургас. В програмата на Седмицата на екологията част от промишлените предприятия в града обявяват "Ден на отворени врати". "Топлофикация Бургас" и "Черноморски солници" ще представят своите екопрограми. Дни на отворени врати ще има и в Центъра за наблюдение на птиците в Поддържан резерват Атанасовско езеро и Природо-защитен център "Пода", за да могат всички желаещи да се любуват на голямото разнообразие на прелетни птици.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |