В новините
 
28.09.2006 19:02   Новината е видяна 3104 пъти
Покана за домакинство на европейски екофорум
Бургас бе поканен да кандидатства за домакин на европейската конференция на Международния съвет за местни екологични инициативи през 2008-ма година.
Това направи лично в морския град Джино ван Бегин, отговарящ за работата на организацията в европейските страни. Бегин представи съвета и неговата дейност пред членовете на Управителния и Контролния съвет на Асоциацията на кметовете на градовете за присъединяване към ЕС, чийто председател е Йоан Костадинов. Гостът прикани повече български общини да станат членове на организацията, като отбеляза, че нашата страна има двама представители в нея. Международният съвет има 500 членове в цял свят, от които 200 са от европейски страни. Целта на организацията е да подпомага работата на общините при подготовката на екологични проекти и програми за устойчиво развитие на общините. Съветът представя общините и местните власти от конкретния район пред ЕС и съдейства при получаването на кредитиране по различни програми от еврофондовете. Последното, върху което работи съветът, са обществените поръчки. Върху тях ще се базира голяма част от отпусканите средства от еврофондовете за регионални проекти.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |