В новините
 
28.09.2006 19:05   Новината е видяна 3682 пъти
Депутатът от Атака Димитър Стоянов скандализира Европа с расизъм
Депутатът от Атака и български евронаблюдател Димитър Стоянов предизвика скандал в Европарламента.
Той разпространи мейл до всички евродепутати и служители в парламента с расистка оценка по повод номинацията за принос в областта на правосъдието на унгарския евродепутат от ромски произход Ливия Ярока.

"На българските пазари могат да се намерят по-красиви циганки за по 5 хиляди евро!", написал в мейла до колегите си Стоянов. Мейлът бил последван от остра реакция на евродепутатите. Сара Лудфорд, например, е заявила, че е възможно Стоянов да се е шегувал, но дори и в шегите трябва да има някакъв добър вкус, а този коментар звучи доста расистки.

Според народния представител от КБ Евгени Кирилов постъпката на Стоянов злепоставя България. "Абсолютно недопустима" нарече проявата депутатът от ДСБ Димитър Абаджиев. А депутатът от НДСВ Антония Първанова каза, че евродепутатите са скандализирани и някои от тях искат дори отстраняването на Стоянов.

За писмото в България сигнализира Антония Първанова. Димитър Стоянов се прочу в Европейския парламент, като тръгна заплашително към трибуната в момент, когато парламенаристка от групата на зелените се изказвала от нея.

Преди месец вдъхновителят на Стоянов - лидерът на Атака Волен Сидеров, заяви, че Австрия може да вземе 100 000 български роми и да се опита да ги интегрира.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |