В новините
 
28.09.2006 19:11   Новината е видяна 4172 пъти
Община Люлебургаз търси сътрудничество по съвместни бизнеспроекти
Областният управител Любомир Пантелеев се срещна с официална бизнес делегация от гр. Люлебургаз, Турция днес. Заедно с околийския управител на Люлебургаз Лютфюллах Гюрсой у нас пристигнаха 16 бизнесмени от турския град. На срещата присъстваха още зам. областните управители Мария Ценова и Ружди Хасан, както и Витка Вълчева, председател на Търговско- индустриалната камара.Областният управител приветства гостите и им благодари за визитата. Това е първото посещение на официална делегация от Люлебургаз в Бургас и първата крачка към едно добро взаимно сътрудничество, каза Любомир Пантелеев.



В община Люлебургаз има силно развита индустрия и селско стопанство и досега не сме имали възможност за преки контакти, каза околийският управител на турския град Лютфюллах Гюрсой. Целия турски народ се радва за успешното ви присъединяване към Европейския съюз и се надяваме и вие да ни подкрепите в бъдеще, каза още той.

При посещението на областния управител през юни в област Къркларели бе поставен въпроса за изграждането на железопътна линия между двете области. Ние проведохме серия консултации и разговори с Министерството на транспорта и Министерството на регионалното развитие, каза Пантелеев. След тях стана ясно, че е нецелесъобразно едно такова начинание. В същото време обаче трябва час по- скоро да се модернизира пътя от Бургас до Малко Търново, допълни областният управител. Според него въпреки пълното съдействие на правителството и ресорното министерство все още не могат да се намерят средства затова. Допълнителни ресурси могат да дойдат по линия на трансграничното сътрудничество, допълни още Пантелеев.

Ние сме решили сериозно да установим бизнес отношения с фирми от Бургаска област и това е целта на нашето посещения, каза от своя страна Лютфюллах Гюрсой. Любомир Пантелеев препоръча на турските гости да разширят взаимоотношенията си с крайморските общини.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |