В новините
 
28.09.2006 19:14   Новината е видяна 3723 пъти
Националният борд по туризъм и МТСП ще работят за разкриване на нови работни места в туризма
Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова се срещна с представители на ръководството на Националния борд по туризма. Обсъдени са били бъдещи съвместни действия за намаляване на безработицата, обучаване на кадри за туризма, превръщането на културни и исторически забележителности в туристически атракции за привличане на повече туристи в България, съобщи пресцентърът на МТСП. Масларова е предложила в средата на ноември в Банско да се направи работна среща на МТСП и Националния борд по туризъм с кметовете на общините Разлог, Якоруда, Белица, Гоце Делчев, Огняново, Добринище, Баня, Лещен, Ковачево и др., за да се обсъдят съвместни програми за увеличаване на трудовата заетост в туризма.

Националният борд по туризъм е предложил да се направят заедно с министерството регионални трудови борси за разкриване на нови работни места в туризма. Така ще се преквалифицират безработни и ще се обучат неквалифицирани хора, които да се насочат за работа не само към големите туристически обекти, но и към малки селища с туристически потенциал. Масларова е посъветвала Националния борд по туризма да работи в тясно сътрудничество с кметовете на общините и посочи, че благодарение на доброто партньорство на МТСП с общините през тази година два пъти повече кметства са участвали в проекти по "Красива България".

Министър Масларова зави, че очаква от Националния брод по туризма, като обединение на работодатели от туристическата индустрия, да заяви какви конкретни потребности имат от квалифициране и преквалифициране на работна сила за туризма. Възможно е част от обучението да се финансира чрез програми от Националния план по заетостта.

По-късно в личен разговор с министър Масларова председателят на Националния борд по туризъм Георги Гергов е одобрил идеята за работни срещи с кметове на общини и предложи те да продължат в стария град Пловдив, в регионите на Перперикон и Старосел, както и на други места, които представляват културно-историческа ценност не само за България, но и за Европа./econ.bg




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |