В новините
 
05.10.2006 05:57   Новината е видяна 3816 пъти
Проф. Михаил Константинов: Аз не твърдя, че Георги Марков е сътрудник на ДС, това е очевиден
Има неща в миналото на Георги Марков, които за съжаление не го правят автентичния десен кандидат. Това заяви професор Михаил Константинов, бивш заместник-председател на ЦИК, в предаването на БТВ “Тази сутрин”.
“Вчера се получи едно окончателно доказателство и го даде не кой да е, а шефът на Политическата полиция в България по комунистическо време - д-р Димитър Иванов. Каза го по много хитър начин: Георги Марков не е доносник, той е сътрудник на ДС. Това му бяха думите в “Труд”, написани”, коментира проф. Константинов.
“Тъй като има апели към г-н Марков за изваждане на досието му от архивите на МВР, ще ви кажа какво съдържа то, видели са го трима души, на които изключително вярвам, при това са професионалисти в областта. Работното дело на Георги Марков го няма, то е унищожено. Но личното му дело съдържа следните документи и той това го знае най-добре- рапорт за вербовка, характеристика на агента и предложение за вербовка. Там има и много интересен списък-осем или десет ДОР-а /Дела за оперативни разработки/, в които са използвани донесения на Марков. За огромно мое съжаление, по едно от тях има осъден човек, лежал в затвора”, посочи професор Михаил Константинов.
В писмо до министър Румен Петков го моля да даде всички ДОР-ове, всички имена на пострадали хора и освен това донесенията на Марков в тези разработки. Естествено, че са запазени, но не в неговото дело. Аз не твърдя, че той е сътрудник на ДС, това е очевиден факт. Въпросът е какво е правил той, защото излиза, че всеки е работил за родината, каза още проф. Константинов.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |