В новините
 
09.10.2006 14:56   Новината е видяна 4259 пъти
Петрол Холдинг строи хотел в Поморие, очаква пълна заетост през лятото
Петзвезден хотел на стойност 40 млн. лв. планира да отвори Петрол Холдинг АД в Поморие. Хотелът се нарича „Балнеохотел Поморие“ и включва 150 стаи и 21 апартамента на шест нива. В хотелския комплекс ще има футболен стадион с изкуствено тревно покритие, игрище за миниголф с 18 дупки, закрита многофункционална спортна зала, две зали за скуош, фитнес зали и др.


Компанията води преговори относно използването на стадиона за подготовка на различни професионални футболни отбори през пролетния сезон. За развитието на инвестицията в хотела, неговия маркетинг и очакването на инвеститорите разговаряхме с маркетинг мениджъра на проекта Кирил Вълканов.


- Какви ще бъдат средните цени за нощувки в новия хотел?


Както е прието, съобразно световните стандарти в сферата на хотелиерския бизнес, цените на Балнеохотел Поморие ще варират в зависимост от сезона, официалните празници и натовареността на хотелската база, в рамките от 90 до 180 лева за стая на вечер и от 150 до 260 лв на вечер за апартамент. В цената се включва закуска и отделни видове процедури или посещения на изключително богата база за релаксация, лечение, възстановяване и спорт. Естествено мениджмънтът планира и различни промоционални пакети, при определени поводи, дати, групови или индивидуални посещения.


- Какви посещения очаквате през зимата? Имате ли съоръжения, насочени към зимни туристи и какви?


Балнеохотел Поморие е разположен на брега на Черно море и това неминуемо ще доведе до евентуална лека сезонност в потребителското търсене, но мениджмънтът се надява, че ориентацията на хотелския комплекс към лечебен, рекреативен и спортно-възстановителен туризъм ще минимизира ефекта на сезонността в туризма.

Също така инвестираните средства в оборудване на развития върху 2 500 кв. м Анхиало балнео, спа и уелнес център и планираните лечебни и уелнес процедури, както и наличието на футболен терен с изкуствено тревно покритие, закрита многофункционална спортна зала, двете зали за скуош, модерните фитнес зали дават увереност за сериозен потребителски интерес и през т.нар. “мъртъв сезон”. Освен това в комплекса е създадено игрище за миниголф с 18 дупки, библиотека, билярдна зала, зимна градина за разходки и тихи игри, детска занималня, кино зала и конферентен център, които ще направят престоя на нашите гости още по-интересен и вълнуващ.


- Получили ли е обектът вече своите пет звезди?


Процесът на категоризация ще започне едва след цялостното завършване на хотелския комплекс, което е планирано в края на месец декември. Хотелската сграда и околната инфраструктура, ресторантските и барови комплекси, кътовете за развлечение и спорт, лечебният комплекс, както и всички спомагателни помещения и инсталации са проектирани в съответствие с всички изисквания за един висококатегориен хотелски комплекс.


- Каква смятате, че ще е средната заетост на стаите в комплекса?


През предстоящия летен сезон сме убедени, че няма да има проблеми с пълната заетост на Балнеохотел Поморие. За периода от януари до април се надяваме на линейна заетост в рамките от 40 до 55% през седмицата и до 70% заетост през уикендите и празничните дни.


- Как смятате да се възползвате от спортните съоръжения. Смятате ли да организирате различни турнири, спортни празници и към кого ще са насочени те?


Наличието на модерен футболен стадион с изкуствено тревно покритие с три съблекални и рекреативна част, както и закритата многофункционална спортна зала несъмнено дават възможност на мениджмънта за организация на различни турнири и състезания. Водим разговори за провеждане на подготовка на различни професионални футболни отбори през пролетния сезон, така че всичко е въпрос на време и организация.


- Колко работни места ще бъдат открити?


Разчетите ни на този етап показват, че в хотелския комплекс ще бъдат разкрити между 240 и 270 работни места.


- Каква е конкуренцията по морето в сегмента на луксозните хотели според Вас? Има ли много такива хотели и постигат ли едно задоволително ниво на заетост? Има ли много такива в района на Поморие?


Разбира се, преди да започнем изпълнението на този проект, ние направихме подробен анализ на конкуренцията не само в България, но и в Европа въобще. Балнеохотел Поморие не е типичен морски хотел. Ние ще предлагаме голям набор от услуги, свързани с лечение и рехабилитация на нашите гости. Фактът, че хотелът е разположен на брега на Поморийското солено езеро, познато от древни времена като лечебен център и източник на здраве, ни даде основание да развием кало- и луголечението, които лекуват или дават положителен ефект върху повече от 40 заболявания на опорно-двигателната, нервната и репродуктивната система при човека.


- Това първият проект на Петрол Холдинг АД в сектора на имотите ли е?


Не, това е поредната разумна инвестиция на Петрол Холдинг АД в сферата на туризма, преди проекта Балнеохотел Поморие, дружеството успешно развива първия си проект в хотелиерството, но в сегмента на бизнес туризма – Интерхотел България в Бургас.


- Какво смятате за презастрояването по морето и това притеснява ли ви?


Презастрояването по наше мнение оказва изключително негативен ефект върху имиджа на страната ни като желана туристическа дестинация. То на практика ни лишава от възможността за привличане на високо платежоспособни клиенти, защото те търсят удобства и развлечения не само в сградата на хотела, но и извън нея. За съжаление, малко са местата в България, особено по Черноморието, със съхранена природа и инфраструктура, които могат да им го предложат, а едно от тях е град Поморие.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |