В новините
 
10.10.2006 15:21   Новината е видяна 3500 пъти
НЕК строи електрическа подстанция в Слънчев бряг
Церемония за отбелязване началото на строителството на подстанция “Слънчев бряг – запад” 110/20 кВ в курортен комплекс Слънчев бряг ще се състои на 12 октомври, съобщиха от Национална електрическа компания ЕАД.
През последните години усиленото строителство на хотели, промишлени и жилищни сгради в черноморски регион, доведе до проблеми в електрозахранването и недостиг на мощности не само в големите, но и в по-малките населени места, изтъкват от НЕК. За изграждане на подстанцията “под ключ” е избрана фирма “АББ България” ЕООД. Проектът е на стойност около 4 мил. евро., като договорът е подписан на 29 юли и е стартиран на 25 август 2006 г. при срок за изпълнение от осем месеца. Новата подстанция ще обезпечи електрозахранването на Слънчев бряг, както и ще стабилизира електроснабдяването и на Несебър. Новопостроената подстанция ще бъде с възможности за управление без дежурен персонал, с цифрови системи за дистанционно управление, чрез оптически връзки, които ще се изградят по въздушна линия 110 кV до подстанция “Слънчев бряг”, а от там до териториално диспечерско управление “Юг”. Тези оптически връзки са част от оптическия пръстен, по който ще бъдат свързани и останалите подстанции в района на Бургас. Захранването на подстанцията ще стане чрез отклонения от действащия въздушна линия 110 кV “Емона”. Дължината на новия електропровод е с 4 км и е на стойност един милион лева, предаде Investor.bg.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |