В новините
 
10.10.2006 15:23   Новината е видяна 4091 пъти
“Пилотен демонстрационен модел за ветроенергиен одит и енергийни алтернативи в малки Черноморски общини”
Проектът е финансиран по Програма “Малки проекти” на Глобалния Екологичен Фонд и ще се осъществи на територията на Черноморския регион в периода септември 2006 – юни 2008 година.
Партньори по проекта на Регионална Агенция за Управление на Енергията – Бургас са Област с административен център – Бургас, Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас, Черноморска Регионална Агенция за управление на енергията – Варна и Българско дружество за защита на птиците.
Общата цел на проекта е да се подготвят местните общности в целеви черноморски общини за използването на вятъра като алтернативен енергиен източник при запазване на екологичното равновесие и биоразнообразието.
Дейностите, разпределени в четири взаимосвързани модула, са насочени към популяризиране на възможностите за алтернативно захранване с ветрова енергия на малки обекти – ферми или семейни хотели, малки и средни предприятия – на места с най-добър потенциал от гледна точка на метеорологични условия и съобразени с екологичните характеристики на района.
Проектът предлага новаторски подход за подготовка на инвестиционния процес за развитие на ветроенергетика в региона, като извършва измервания в пет точки, съставя ветроатласи и определя най-подходящите терени за изграждане на ветрогенератори в региона от екологична и икономическа гледна точка.
Посредством широка информационно-образователна и рекламна кампания, инициативата ще повиши интереса на местните общности, на представителите на бизнеса и на потенциалните инвеститори към използване на вятъра, като алтернативен източник на енергия, както и ще инициира партньорство за рационално използване на енергията и опазване на биоразнообразието в региона.
В резултат на проекта ще се:
• Повиши осведомеността на местното население относно възможностите за използване на възобновяеми енергийни източници;
• Демонстрира пред местните общности, бизнеса и органите на управление в пилотните общини ползата от разработването на карти на ветровете, за да се повиши делът на енергията произвеждана от ветрови генератори, като същевременно се запази природното богатство в региона;
• Представи практика и методика за измерване на ветровия ресурс, съобразена с географското положение, климата и характеристиките на ветровия ресурс на целевия район;
• Рекламира потенциала на региона за изграждане на ветрогенератори.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |