В новините
 
10.10.2006 15:26   Новината е видяна 3521 пъти
Революционен продукт за строителството внедрява
Производство на строителни елементи „клик система” започна „Пластмасови изделия” Средец.
В новата поточна линия са инвестирани 50 000 евро, а капацитетът и е 120 куб. м. на ден.
Авангардният продукт на основата на стиропор е уникален за българския пазар и ще предизвика сериозни промени в областта на строителството – смята изпълнителният директор на фирмата инж. Костадин Чолаков.
Системата е изградена от стиропорни елементи, които се вграждат на принципа на кофражните елементи. През тях минават „пробиви”, в които се излива бетонов разтвор. Има отделни панели и конструкции за под, стени и тавани, които могат да се комбинират според дължината и обема. На практика чрез новата клик-система се постига синхронизиране на изграждането на сградата и нейното саниране, т.е. топлоизолиране. Простите сметки показват , че революционният за България метод води до по-голяма енергийна и финансова ефективност.
Езикът на фактите недвусмислено сочи повишение на изолацията на сградите с около 30-40 % , а ключов момент е снижаването на цените на строителството с около 12 евро на кв/м.
От иновационния отдел на „Пластмасови изделия” Средец прогнозират, че с новите си характеристики и ниската себестойност на продукцията клик-системата ще предизвика сериозен интерес в строителния бранш.

Стиропорните елементи от този тип вече са успешно тествани при нискоетажно строителство в Канада, САЩ и скандинавските страни . Подходящи са за изграждането на дву и триетажни сгради.

Според очакванията на производителите готовата продукция ще бъде реализирана предимно на вътрешния пазар.

От 2003 год. поточните линии на „Пластмасови изделия” Средец произвеждат стиропор на листи под търговската марка „Санипор” и „Стройпор”, които също намират приложение в строителството.

Фирмата е позиционирана на българския и международния пазар вече 35 години като производител на над 350 артикула. От приватизацията и през 1996 год. до днес са инвестирани над 8 млн. евро в нови технолигии и стандарти покриващи екологичните норми на ЕС.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |