В новините
 
15.10.2006 07:42   Новината е видяна 3231 пъти
Георги Първанов: Ще водя битка срещу носителите на омразата
На 14 октомври президентът Георги Първанов проведе среща със симпатизанти от София в НДК. „Ще водя битка срещу всички онези, които са носители на омраза и особено срещу носителите на религиозна и етническа нетърпимост“, категорично заяви той.

Първанов допълни, че осъзнава рисковете, които идват с подобен тип политика и поведение. „Това е твърде опасна игра, за да я допуснем“, посочи той. Георги Първанов заяви, че няма да дели българските граждани по какъвто и да е признак.

Той подчерта, че ако бъде преизбран, ще работи за това в България да има силни, работещи институции, „обърнати с лице към проблемите на хората“. Той подчерта, че в годините на първия си мандат е дал много знаци в името на националното помирение и съгласие. Георги Първанов изтъкна, че президентът трябва да е в състояние да поднесе „разумен, работещ и национално отговорен прочит на историята на България“.

Георги Първанов каза, че през последните пет години президентската институция винаги е била отворена за работа с общините и кметовете. Той припомни, че по време на наводненията през последните две години армията се е включила в преодоляване на щетите и пострадалите общини са получили бърза и ефективна помощ от въоръжените ни сили.

„Това е доказателство за способността на българската армия да изпълнява мирновременната си мисия“, каза Първанов. Президентът посочи, че за тези пет години е изградена силна и боеспособна армия, която е в състояние да защитава сигурността на страната, както и че в нея протичат процеси на професионализация и модернизация.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |