В новините
 
19.10.2006 14:53   Новината е видяна 3206 пъти
Нова подписка за изключване на земеделски земи от Природен парк “Странджа”
В Царево, Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово започна втора протестна подписка за промяна в територията на Природен парк “Странджа”. В нея се настоява да се изключат от границите на парка земеделските земи – частна и общинска собственост.
Досега в Царево са събрани 700 подписа. Под текста са се подписали и 620 жители на Варвара и Ахтопол. Продължават да се събират подписи и в Синеморец и Резово.
Това е втората подписка в подкрепа на искането за изваждане на територии от парка, и е следствие от ескалиралото напоследък недоволство сред собственици, чиито земеделски имоти попадат в границите на парка.
Ограниченията за строителство, наложени от Закона за защитените територии, попадат върху терени, които са в непосредствена близост до строителните граници на населените места и крайбрежната ивица, подходящи за използването им за туристически цели.
Местната управа в Царево е на мнение, че трябва да се зачитат интересите на собствениците и да се търси баланс между техните искания и тези на дирекцията на парка.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |