В новините
 
20.10.2006 09:31   Новината е видяна 3793 пъти
Министър Мутафчиев откри нов вълнолом на пристанище Бургас
Министър Петър Мутафчиев и извънредният и пълномощен посланик на Япония в България Коичиро Фукуи ще открият новоизградения вълнолом „Изток” на пристанище Бургас. Портът представлява най-краткият път за транспорт на товари от Централна и Източна Европа до страните от Средна Азия, Кавказкия регион, Близкия Изток и Средиземноморието. С проекта „Разширение на Пристанище Бургас, нов източен вълнолом и Терминал 2А за насипни товари” се изпълнява най-съществената част от Генералния план за развитието на пристанище Бургас до 2015 г. Проектът стартира на 11 юни 2001 г. Общата му стойност е 198 млн. щатски долара. Изпълнители са японският консорциум ”Penta Ocean/Mitsubichi JV” и австрийският консорциум “VAB – Vatech JV”, а консултант е японската фирма “Pacific Consultants International.
По време на посещението си в Бургас министър Мутафчиев ще се срещне и с представители на Търговската индустриална камара, на Стопанската камара и на местния бизнес. По време на разговорите ще бъдат обсъдени развитието на транспортните обекти в региона и политиката на правителството в икономическата област.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |