В новините
 
25.10.2006 09:08   Новината е видяна 3575 пъти
Две трети от хотелиерите и ресторантьорите искат доброволна категоризация
Звездите по категоризация не отразяват адекватно цялостното представяне на туристическите обекти. Това е мнението на 94% от респондентите в национално експресно проучване, проведено от Национален Хотелиерски Мениджмънт Клуб, предаде investor.bg. Докато категоризацията, която в момента регулира само изискванията по отношение на материалната база, не бъде обвързана с качеството, то тя ще продължава да се обезсмисля, коментират хотелиерите.
Хотелиер от туристически комплекс е на мнение, че е невъзможно толкова разнолики продукти да се обобщят в няколко категории. Получените звезди не са мерило за качество на предлаганите услуги. Критериите за категоризация в сегашният им вид не могат обективно да оценят индивидуалността и уникалността на обектите и ги поставят под общ знаменател.
Едва 6% от проучването на НХМК, са на мнение, че дадените звезди съответстват на общото представяне на обекта. От кръстосаните данни става ясно, че това са представители предимно на висококатегорийни хотели. По време на тазгодишния форум на хотелиерите, възникна идеята, че цените също трябва да бъдат обвързани с кетегорията.
Над две трети от отговорилите смятат, че категоризацията трябва да бъде доброволна.
Изпълнителен директор на голям хотел от Бургас смята, че сама по себе си процедурата следва да е доброволна и да бъде органинзирана, направена и рекламирана така, че да носи определен престиж на тези, които решават да поискат официално категоризиране. Според него пазарът и клиентите са определящият фактор за успеха на даден проект в областта.
Близо една трета от отговорилите са на противоположното мнение – искат задължителна категоризация. По-голяма част от тях са туроператори, по-малката – хотелиери, коментира Анастасия Панайотова, зам.-председател на НХМК. Мотивът на привърженик на задължителната категоризация е, че тя гарантира покриването на необходимия минимум изисквания, за да се защитят потребителите от недобросъвестни хотелиери.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |