В новините
 
30.10.2006 08:14   Новината е видяна 4048 пъти
Денонощна охрана на пясъчните дюни в община Созопол
Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас изиска община Созопол да осигури денонощна охрана на всички пясъчни дюни на нейна територия.
Мярката бе наложена след спешна проверка на инспекцията, разпоредена от министър Чакъров, по сигнал за изземване на пясък от природна забележителност “Пясъчни дюни между к-г Градина и Златна рибка. Експерти от РИОСВ, съвместно с представители на Гранична полиция и община Созопол, установиха изгребване на големи количества пясък от неизвестен засега извършител. Даденото на общината предписание е съгласно Закона за Защитените територии и Закона за опазване на околната среда, според който кметовете на общини контролират опазването на ландшафта в населените места и крайселищните територии.
За случая ще бъде сезирана прокуратурата.
Природната забележителност “Пясъчни дюни между Градина и Златна рибка в по-голямата си част е общинска собственост. На територията на РИОСВ – Бургас има седем пясъчни дюни, обявени за природни забележителности. Регионалната инспекция по околната среда и водите ще сезира и останалите черноморски общини за по-строги мерки за опазване на пясъчните дюни и ще упражнява засилен контрол за предотвратяване на подобни нарушения.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |