В новините
 
31.10.2006 09:26   Новината е видяна 4002 пъти
Местната власт не пожали търговците до РУМ “Младост”
Над 30 собственици на павилиони остават на улицата, след като Общинският съвет отхвърли предложението да продължат да работят до края на годината. Спешната докладна бе внесена часове преди сесията днес от общинският съветник и областен координатор на ГЕРБ Димитър Николов. В нея Николов настоява търговците да бъдат оставени да работят докато трае ремонта на РУМ “Младост”. С отказа на местната власт да реши проблема им десетки семейства остават без препитание малко преди коледните и новогодишните празници. Скандалният случай стигна и до “Господари на ефира”, които до дни ще излъчат втори репортаж по темата.
“Трябваше да се подходи малко по- човешки към проблема на тези хора. Сега те остават в неизвестност за бъдещето си и оттук нататък ще се чудят, как и къде ще извършват дейността си”, заяви Николов. Докладната му записка е била внесена след среща с протестиращите собственици на павилиони. “Изслушах аргументите им, че трябва да имат буферен период, в който да намерят нови места за павилионите си и затова направих това предложение в общинския съвет. Хората добре разбират, че земята е продадена и че трябва да я освободят, но мисля, че на никой нямаше да пречат ако бяха останали още два месеца. Все пак това са бургаски граждани и ние трябваше да се опитаме да разберем и решим проблема им”, допълни Николов.
РУМ “Младост” беше продаден с прилежащата му територия след обявяването на приватизацията на НАРМАГ. Въпреки многократните опити на собствениците на павилиони там да накарат общината да им предложи алтернативен терен за търговска дейност, това така и не беше направено.
Вчера над 30 собственици на павилиони посрещнаха остро решението на общинския съвет. “Това беше последния шанс местната власт да се опита да ни помогне. Недоумяваме с каква лекота се взе решение против толкова много хора, още повече, че то не ощетяваше никой”, казаха пред “Бургас инфо” представители на инициативния комитет.
Според Димитър Николов, оттук нататък единствения вариант е да бъде търсен терен, където търговците да бъдат поканени да изградят своите магазини. “Аз и колегите ми от групата ще съдействаме изцяло за това” допълни той.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |