В новините
 
02.11.2006 06:28   Новината е видяна 4238 пъти
Сдружение настоява общинска полиция да охранява незаконните сметища
Община Бургас не е определила площадки за поставянето на контейнерите по бургаските улици. Това бе потвърдено от управителят на почистващата фирма “Титан” Съби Събев при разговор с председателят на Бургаски граждански контрол Недялко Кирезиев. Срещата бе поискана от шефът на фирмата след разпространеното от сдружението писмо преди дни, че контейнерите за смет на пътното платно създават предпоставки за пътно- транспорнтни произшествия.

Събев подкрепил идеята на БКГ и заявил, че това ще улесни значително и работата на служителите на “Титан”, съобщиха от централата на сдружението.
В момента казаните за отпадъци се намират или върху тротоарите, или на самите улици. Особено в тъмната част на деня това предизвиква опасни ситуации за водачите на леки автомобили и неудобство за пешеходците. От разговора между Събев и Кирезиев станало ясно, че Общината трябва да предвиди т. нар. “джобове”, където да бъдат поставени казаните, но досега това така и не е направено.

От БГК дали за пример значително по- малката и по- бедна от Бургас община Кърджали, където този проблем е решен перфектно. Навсякъде там са направени “джобове” за контейнерите, с навеси и редовно се извършва “обезпаразитяване” на сметта.

По време на срещата Кирезиев поставил въпроса и за появилите се няколко незаконни сметища около “Меден Рудник”, “Горно Езерово” и ул. “Крайезерна”. Според БГК до сегашното положение се е стигнало, заради невземането на мерки от страна на общината.
“Вместо да охраняват само показни мероприятия, част от общинските полицаи трябва да се разпределят около тези незаконни сметища, за да санкционират нарушителите. Когато няма контрол, се стига до оформянето на нови “язви” в общината”, коментирал Кирезиев. Според него фрапиращ е случая и със строителното сметище в Бургас. Въпреки отправеното предложението от Бургаски граждански контрол там да бъде изградена специална площадка за имиване на товарните автомобили, общината така и не предприе никакви действия.

От БГК още алармират, че само няколко месеца след наливането на милиони левове за ремонт на ул. “Крайезерна”, сега отново се извършва ново преасфалтиране там. “Това е поредният случай на безотговорно пилеене на общински средства”, е мнението на гражданското сдружение.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |