В новините
 
07.11.2006 03:47   Новината е видяна 4004 пъти
Комисията по здравеопазване се събра извънредно, но не за кризата в болницата
Сдружение ГЕРБ Бургас изказва недоумението си от изявленията на ръководството на болницата и декларацията на комисията по здравеопазване към местния парламент по повод дълбоките проблеми в МБАЛ Бургас.
Най- притеснителното е, че за толкова години, комисията по здравеопазване не се събра нито веднъж извънредно, за да обсъди многото съществуващи кризисни ситуации в Бургас – опасността да спрат плановите операции, дълбоката криза с липсата на кръв, липсата на важни специалисти в много области на медицината, ежегодните грипни епидемии и прочие. Ако беше го правила, със сигурност бургаското здравеопазване щеше да е на по- добро ниво. Вместо това, комисията по здравеопазване се събра извънредно не за друго, а за да приеме декларация против позицията на гражданско сдружение ГЕРБ.
Реакцията на сдружение ГЕРБ по повод кризата в МБАЛ беше абсолютно добронамерена и с готовност за диалог. Ответните политически изявления показват още не един и два проблема.
Да обвиниш някой, който се е опитал публично да посочи проблемите в здравното заведение в политически популизъм и предизборна кампания е най- малкото неетично. Още повече, когато тези обвинения са отправени от хора, чийто постове се дължат на политическо назначение.
Когато лекари сами вкарат политическата тема в реална кризисна ситуация в бургаското здравеопазване, значи мислят не експертно, а партийно.
Когато лекари престанат да се чувстват част от колегите си и започнат да демонстрират административно – команден стил, това означава, че са се превърнали по- скоро в политици, отколкото в медици.
Когато лекари, било то и управляващи болница, вместо да се вслушат в проблемите на здравното заведение, в гласа на пациентите, колегите си, гражданските организации, каквато е и ГЕРБ, започнат да търсят конфронтация, а не диалог, то със сигурност са се откъснали от реалността.
И въпреки, че ще получат обвинения в политически популизъм, призоваваме партиите и гражданските сдружения да не спират да алармират за реални проблеми, като тези в бургаската болница. Иначе не би имало смисъл от съществуването им. Избори ще има и след година, и след две, но по тази логика всички трябва да мълчат и да не посочват проблеми.
Не един, а десетки пъти през годините съдебният лекар д-р Галина Милева, която е и член на УС на сдружение ГЕРБ Бургас е алармирала пред медиите за състоянието на моргата и здравеопазването. Досега обаче нямаше никаква реакция от компетентните лица.
Сдружение ГЕРБ ще продължи да алармира за проблемите в МБАЛ въпреки негодуванието на имащите отношение управляващи към бургаското здравеопазване.
В знак на добронамереност и действителна загриженост към проблемите на здравеопазването, ГЕРБ ще се опита да помага според силите и възможностите си за разрешаването им, макар и с наглед малки неща. Сдружението в Бургас имаше идея да инициира среща с местната власт, комисията по здравеопазване, ръководството на болницата. От реакцията им обаче стана ясно, че такъв диалог не е желан.
Сдружението да дари до края на годината ехограф на родилно отделение с ясното съзнание, че ако всички се опитаме да помогнем, проблемите ще бъдат решени много по- лесно.
Сдружение ГЕРБ Бургас остава отворено за истински диалог, а не за политически упражнения.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |