В новините
 
15.11.2006 05:10   Новината е видяна 3596 пъти
Сдружение пита пита 2000 бургазлии доволни ли са от еднопосочното движение
Над 2000 анкети ще разпространи сдружение Бургаски граждански контрол с въпроси свързани с въведената схема на еднопосочно движение и състоянието на улиците в града, съобщиха от пресцентъра на сдружението.
Началото на акцията “Време е да ни питат!” е на 16 ноември, от 10,30 ч. пред Младежкия дом. От там представители на сдружението и четири таксиметрови компании ще дадат старт на допитването.

Целта на инициативата е да се вземе мнението на бургазлии във връзка с въведеното еднопосочно движение и последвалия от него хаос. Според БГК еднопосочното движение е перспектива за облекчаване на автомобилния трафик, но въведената схема е провалила тази идея тотално.

“Сега всички които имат автомобили се чувстват като в капан. Абсурдно е да има 3- 4 поредни успоредни улици, които са еднопосочни. Общината отново доказа, че няма специалисти, а и не желае да се допитва до бургазлии”, обясниха от сдружението.

Сред въпросите в анкетата са - доволни ли сте от въведеното еднопосочно движение; смятате ли, че трябваше да има допитване във вашия квартал преди въвеждането му; съответства ли състоянието на бургаските улици на данъците, които плащате; смятате ли, че има злоупотреби с парите за ремонт на улиците и трябва ли да бъдат уволнени отговорните за състоянието на инфраструктурата общински служители и др.

Заедно с анкетата, Бургаски граждански контрол ще разпространи и брошури с наименованието “Четиво за любознателни”. В тях накратко са описани нарушенията на Община Бургас, на които се е натъкнало сдружението през последните няколко месеца.

Представителите на БГК вече ще карат автомобилите си и със специални стикери “Стига дупки”. Те са под формата на знак стоп, с пътна неравност в него.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |