В новините
 
15.11.2006 09:00   Новината е видяна 3372 пъти
Подходният канал на пристанище Бургас готов до края на 2007
Последният основен компонент на проекта “Разширение на пристанище Бургас”- подходен канал трябва да бъде изграден през 2006-2007 година.
Днес правителството упълномощи министрите на транспорта и на финансите да поискат от Японската банка за международно сътрудничество , преразпределение по категории на средствата по Споразумението за заем по проекта за разширение на пристанище Бургас между България и Задграничния фонд за икономическо сътрудничество, Япония. По този начин ще се гарантира по-пълно усвояване на предоставените от японската страна средства.
С изграждането на подходния канал бургаският порт ще може да обслужва без претоварване големи плавателни съдове между 50 000 и 100 000 тона.
Пренасочването на средствата от категория “Строително-монтажни и драгажни работи” към “Консултантски услуги” ще осигури заплащането на допълнителни услуги на консултанта-инженер по драгиране на подходния канал, без това да поражда нови или допълнителни платежни задължения за страната ни, поети с подписаното през 1998 г. Споразумение за заем.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |