В новините
 
20.11.2006 03:31   Новината е видяна 3721 пъти
РИОСВ – Бургас и БДЗП представят потенциалните защитени зони за птиците по Натура 2000
На работна среща Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас и Българско дружество за защита на птиците ще представят потенциалните защитени зони за птиците по Натура 2000. На нея ще бъдат обсъдени въпросите по режима за опазване на тези зони, както и възможностите за получаване на компенсации при евентуални ограничения за собствениците. Защитените зони ще бъдат обявени на основание на Директивата на ЕС за опазване на дивите птици
Поканени са представители на регионалните структури на МЗГ и МРРБ, областна управа, дирекцията на Природен парк “Странджа”, местните власти, Търговско – промишлената палата, Агенция по кадастъра.
Срещата е част от проекта за изграждане на представителна и функционално единна национална екологична мрежа от защитени зони за птиците, като част от европейската екологична мрежа Натура 2000. Според поетите от страната ни ангажименти към Европейския съюз, към датата на присъединяването, списъкът с местата, включени в мрежата от защитени зони, трябва да бъде представен пред Европейската комисия.

Работната среща ще се състои на 21 ноември от 9.30 ч. в хотел Аква в Бургас. В 12.30 ч. е предвидена пресконференция за медиите.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |