В новините
 
23.11.2006 04:11   Новината е видяна 4083 пъти
Окончателно разрешаване на проблема „Параграф 4-ти” поискаха в Свети Влас
Стартираха традиционните срещи с населението на община Несебър. Предварително изготвен график предвижда до средата на месец декември кметът Николай Трифонов, съвместно с екипа си, началници на отдели и специалисти от общинската администрация да се срещнат с жителите на 12-те съставни селища. Целта е да се поставят и дискутират приоритетни въпроси, касаещи развитието на отделните населени места, както и разрешаването на индивидуални проблеми, поставени от местните жители, съобщиха от Общината.
Първата среща се проведе в Свети Влас. Част от поставените въпроси касаят строителната програма на общината и са залегнали в бюджет 2007. За други обаче местните не получиха отговор, тъй като са от компетенцията на Енергоразпределение и ВиК.
Група граждани, собственици на имоти в местността Инцараки, акцентираха върху т.нар. проблем „Параграф 4-ти”от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Местните настояват за окончателно разрешаване на проблема с възстановяването на имотите им. Исканията обаче те трябва да отнесат до ОбС – Несебър, който следва да прецени по законосъобразност възможността за обезщетяването им с терени по взето вече решение през 2000 г..
Във връзка с честване на 100-годишнина от създаването на училище в курортния град през май 2007 г., бе обсъдена възможността за отпускане на общински средства за обзавеждане и оборудване на част от школските кабинети.
Поставени бяха и въпроси, относно ремонтни дейности и асфалтиране на улици, подобряване на водоснабдителната система, оформяне подхода към града. Разяснени бяха процеси, свързани със стартиралото изграждане на площадното парково пространство в центъра на Свети Влас. Жителите поискаха осигуряване на директна автобусна линия Свети Влас – Бургас. В тази връзка ръководството на община Несебър информира, че още сега стартира подготовката за организация на движението на транспортната схема за следващия сезон.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |