В новините
 
28.11.2006 11:18   Новината е видяна 3069 пъти
Такситата няма да скочат драстично

Няма да има сериозно увеличение на цените на таксиметровите услуги след 1 януари 2007г., това заяви председателят на Националния синдикат на таксиметровите шофьори Стефан Боснов. Според него е възможно да има поскъпване на услугите с цел спазване на законовото изискване тарифата за километър да не е по-ниска от 50 % от цената на литър бензин А-95. Предвижда се от 1 януари да влезе в сила забрана за поставяне на газови и метанови уредби в таксиметровите автомобили, информира още Боснов.

Според синдиката трябва да се предприемат мерки за предотвратяване на неконтролирано внасяне на нови автомобили от чужбина, което създава възможности за увеличаване на нелицензираните таксита. По думите на Боснов, това е най-големия геноцид в таксиметровия бранш. Общинските съвети не спазват стриктно Закона за автомобилните превози, определящ броя на таксиметровите автомобили в съответното населено място, както и реда и условията, по които се дава разрешително за тази дейност, каза още синдикалният лидер.

Съгласно министерско постановление, от март 2009г. водачите на таксита трябва да работят по 6 часа на ден, съобщи още Боснов. Към момента повечето водачи на такива автомобили работят по 12 часа и без почивен ден.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |