В новините
 
05.12.2006 11:56   Новината е видяна 3587 пъти
Рибарите отмениха протестния митинг заради Никулден

Управителният съвет на сдружение “Морски сговор” отменя насрочения за 6 декември мирен протестен митинг , изразявайки съпричастие с радостта на всички бургаски граждани по повод празника на града. Това става ясно от разпространеното до медиите писмо от сдружението.
Повод за реакцията на жителите на Ченгене скеле стана заповед на РДНСК за спиране електрозахранването на Рибарското селище и за провеждане на търгове за събаряне на постройки.
 “Въпросните заповеди предизвикаха голяма тревога сред жителите на Рибарското селище предвид настъпващата зима, спонтанен израз на която стана желанието мирен протест”, поясняват в писмото от сдружение “Морски сговор”.
За да не  помрачават празника на Бургас от управителния съвет на организацията са решили да отменят протеста като се надяват, че институциите ще работят за разрешаването на проблема.
 Рибарското селище в местността „Ченгене скеле” възникна през 1974 година, когато по инициатива на органите на местна и държавна власт местостоянката на рибарските лодки и рибарите бяха преместени от Бургас – Западен мол в парк „Росенец”, като за целта бяха прокопани два канала и връзката им с морето. След повече от 30  годишно съществуване в Рибарското селище са изградени над 300 временни постройки – дървени и метални бараки, и около 150 масивни постройки.
Ооколо 35 от тях са обявени от РДНСК за незаконни. Повечето от тези постройки са извън границите на същинското Рибарско селище . В  него живеят целогодишно около 170 човека.
За собствениците на над 500 лодки риболовът е и средство за изхранване и поминък.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |