В новините
 
06.12.2006 12:02   Новината е видяна 3865 пъти
Бургас празнува
С празнични литургии във всички православни храмове на Бургас започнаха тържествата по повод 6-декември. На тържествена сесия осем видни бургазлии бяха удостоени със званието “Почетен гражданин на Бургас”. Стотици бургазлии присъстваха на тържествения ритуал за издигане знамето на града. Празничният ден продължи с освещаване на никулденска обредна трапеза в Регионалния бургаски музей. В обедните часове към морето ще тръгне литийно шествие, което ще започне от храм “Св.св.Кирил и Методий” в града. Венци и цветя ще бъдат хвърлени в памет на загиналите моряци и рибари. Традиционната никулденска изложба на бургаските ходужници ще бъде открита днес в изложбената зала на ул.”Александровска”.   Концерти за празника ще има в парковете “Меден Рудник”, “Изгрев” и квартал Сарафово. Награди от фотоконкурса “Бургас през обектива” ще бъдат раздадени в Клуба на дейците на културата.
За празника на Бургас 133 ученици , отличници в спорта, математиката, изобразителното изкуство и музиката получиха грамоти и енциклопедии “Владетелите на България”.
 




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |