В новините
 
07.12.2006 12:14   Новината е видяна 3592 пъти
Вадят Порт Бургас от черния списък

 До края на годината "Пристанище Бургас" АД ще излезе от списъка на търговските дружества със специфичен режим за образуване на работната заплата през 2006 година, заяви изпълнителният директор Аргир Бояджиев. В този списък влизат търговски дружества с над 50% държавно или общинско участие, които имат неразплатени задължения към НОИ, НАП и други. Той се прави всяка година и фирмите, които са попаднали в него, нямат право сами да определят заплатите на служителите си. Принципалът, в случая Министерството на транспорта и съобщенията, решава какъв ще бъде фонд работна заплата във фирмата.

Пристанището е разплатило дължимите суми и ръководството му очаква да бъде извадено от "черния" списък. Това ще реши министерството на труда и социалната политика, съобразно искане от страна на Министерството на транспорта и съобщенията. От следващата година дружеството ще може само да определя заплатите си, които ще бъдат обвързани с печалбата.
"Пристанище Бургас" приключва 2006 година с около 6,5 милиона тона товарооборот, което е близо 1,5 милиона тона повече в сравнение с предходната година. За последен път такъв рекорден товарооборот е преминал през порта преди повече от 7 години. Според официалните разчети най-висок процент от товарите са руди и концентрати - 1,8 млн. т, метали - 1,7 млн. т, и въглища - около 1 млн. т.
В края на месец ноември ДП "Пристанищна инфраструктура" подписа договор с белгийската фирма "Дреджинг интернешънъл НВ" за удълбаването на подходния канал, след като тя спечели търга за обществена поръчка. Според договора изкопните работи ще започнат след Нова година, а до есента проектът трябва да бъде финализиран.
Най-големите клиенти на бургаския порт, които транспортират течни и наливни товари, са "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас", "Нафтекс петрол" и "Ромпетрол България".
Според изпълнителния директор Аргир Бояджиев има изключително благоприятни предпоставки и за изграждане на нов контейнерен терминал номер 4, който е предвиден в генералния план за развитие на пристанището. Идеята е да бъде използвана сегашната складова площ от 50 000 кв. м за контейнери чрез разширение в източна и югоизточна посока. Това може да стане посредством насипване и изграждане на нови корабни места./ Агенция "КРОСС"





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |