В новините
 
11.12.2006 21:11   Новината е видяна 4696 пъти
Гимназията по селско стопанство “Златна нива” в Айтос спечели проект по ФАР на стойност 78 хил. евро

Айтоската професионална гимназия по селско стопанство “Златна нива” спечели проект по програма ФАР. Проектът „Интеграция на етническите малцинства и изграждане на Център в подкрепа на земеделието” е на стойност 78088 евро и трябва да бъде реализиран в рамките на една календарна година. Центърът ще бъде оборудван с два кабинета, в които ще се осъществява професионалното обучение на безработни лица от малцинствените групи. В рамките на една година ще бъдат проведени общо шест курса по растениевъдство и животновъдство. Всички бизнес консултации и професионални обучения ще се водят от специалистите агрономи и зоотехници на ПГСС ”Златна нива” – Айтос.

В Центъра ще се провеждат консултации със земеделски производители и ще се изготвят проекти по Програма САПАРД. Обучението ще е насочено към усвояване на умения за отглеждане на билки и нетрадиционни земеделски култури. В сферата на животновъдството акцентът ще бъде поставен върху пчеларство, бубарство и биволовъдство. Ще бъде разработена технология за екологично торене на база отглеждането на червения калифорнийски червей. Проектът предвижда 600 евро само за развъждането на този рядък вид, който е хит в световен мащаб.

Основната цел на проекта е да се осигурят специалисти, които имат право на квоти за износ в ЕС. Обучаваните ще бъдат регистрирани като земеделски стопани, съобразно изискванията на Европейската общност.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |