В новините
 
11.12.2006 21:37   Новината е видяна 3565 пъти
22 обекта от пътната инфраструктура в нов списък за финансиране

“22 обекта от пътната инфраструктура в Бургаска област ще бъдат изпратени в МРРБ с предложение за финансиране”, стана ясно на провелото се заседание на Областния съвет за развитие.

Одобреният списък включва обекти от републиканската пътна мрежа, които не участват за финансиране по програмите на МРРБ и на Фонд Републиканска пътна инфраструктура. Става въпрос за отсечки, които имат важно национално и регионално значение, основно третокласни пътища от вътрешността на страната към Черноморското крайбрежие, пътища, отвеждащи към старопланинските проходи и обходи на населени места, през които преминават изключително натоварени трасета. В списъка са включени също така ремонт на големи съоръжение от републиканската пътна мрежа в рисково състояние и с изтекли междуремонтни срокове и обекти за изнасяне на автомобилния поток от центъра на Бургас.

Двете основни програми, по които се предвижда евентуално финансиране са „Транзитни пътища V” и оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013 г”.

“Общото състояние на областната пътна мрежа не е в много добро състояние”, каза в началото на срещата шефът на Областно пътно управление инж. Недьо Плачков. Според него проблеми има навсякъде, където движението минава през населените места. Голямото строителство по Черноморието и застрояването в близост до пътищата също щяло да създаде проблеми след време. Освен това повечето от отсечките не били съобразени и пригодени за движение на тежкотоварни автомобили.

По време на срещата кметовете направиха предложение за включване в списъка на още обекти. До седмица предложенията трябва да бъдат изпратени до Областна управа.. След като се съберат всички пътни обекти в разширения списък, той ще бъде изпратен в МРРБ. От ресорното министерство ще се поиска среща с техни представители през януари догодина, за да се види кои от предложенията могат да бъдат финансирани.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |