В новините
 
12.12.2006 23:00   Новината е видяна 4057 пъти
Гиньо Ганев: Нужна ни е компетентна и човечна администрация

“България има нужда от компетентна и човечна администрация. Служителите в нея трябва да зачитат правата на човека”. Това обяви в Бургас омбудсманът на републиката Гиньо Ганев. Той пристигна в града със своя екип за да даде препоръки на държавните и общински органи и техните администрации за изработване на вътрешно-административни правила за работа при проверки на омбудсмана. Областните управители на Бургас, Ямбол и Сливен, кметове на общини от областта бяха запознати с функциите, дейността и правомощията на институцията омбудсман на национално и европейско ниво. На срещата бе разяснена и ролята на националния обмудсман за защита правата на гражданите и  взаимодействието му с централната и местните администрации.

“Лошата администрация е налице винаги, когато държавните или общинските органи и техните администрации, както и лицата, предоставящи обществени услуги, не действат в съответствие с правило или принцип, които са задължителни за тях ”, каза по време на срещата Гиньо Ганев.

Всички участници в дискусията получиха препоръки при изработването на своите Вътрешно-административни правила за работа при проверки, извършвани от обмудстмана. Те трябва да се съобразят с тях както изисква Стратегията за прозрачно управление и за превенция и противодействие на корупцията.

Десетки бургазлии посетиха приемната на националния омбудсман. Той приемаше жалбите на хората в залата на община Бургас.

Близо 3000 са постъпилите жалби и сигнали до омбудсмана за една година.  Постоянната му приемна, която работи всеки ден е посетена от 3 700 граждани. Най-много са жалбите, свързани със собствеността, както и с териториалното и селищно устройство и с възстановяването на земеделските земи и гори.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |